FM.motor > Motorer > Nytt tenningssytem
   
.
.
.
Har du startproblemer med din snekkemotor?

Ønsker du et mer pålitelig tenningssystem med moderne komponenter?

Dette tenningsanlegget erstatter din gamle magnet - og gjør snekkemotoren til en pålitelig, lettstartet følgesvenn. Tilgjengelig for FM-motorene S-1, S-15 og L-2 og L-5 - og passer en rekke andre snekkemotorer. Forutsetter strøm i båten (12 V batteri eller dynamo).

Dette er et komplett kitt for montering av nytt tenningsannlegg på din snekkemotor - f.eks FM, Marna, Sleipner, Sabb, og andre motorer med magnet. Tenningssystem er tilgjengelig for både 1 og 2-sylindrede båtmotorer.

TENNINGSANLEGG
for 1- og 2-sylindrede båtmotorer (typiske motorer til trebåt, snekke, osv)

Tenningsanlegget er bygd opp som anlegget på bil, med avbryterstifter og fordeler i eget hus, med kondensator og coil, og med ledninger ferdigkoplet. Tenningshuset har fot som er tilpasset den gamle magnetbraketten med skruehull for fastskruing.

Videre er koplingsflensen med demperskive innstilt slik at det stemmer med det samme tenningstidspunktet som magneten hadde originalt - altså ingen omstilling.

Anlegget er driftssikkert i all sin enkelthet, med sterk gnist selv på tomgang. Det er også mer robust mot fuktighet. Anlegget er avhengig av at det er et 12 volts batteri i båten med ladning fra dynamo, dynastarter o.l.

Med anlegget leveres en instruktiv monteringsanvisning og koplingsskjema.

Du kan også laste ned monteringsbeksrivelsene her:

For 1-sylindret motor (PDF)
For 2-sylindret motor (PDF)